Duurzaam fijnstof afvangen! Dat gebeurt in de schachten van de nieuwe parkeergarage Croeselaan in het centrum van Utrecht. In de parkeergarage zijn fijnstof reductiesystemen van StaticAir door Van Gelder geïnstalleerd om vervuilde luchtdeeltjes, (ultra-) fijnstof zoals bijvoorbeeld roet, af te vangen. In gesloten parkeergarages blijft vervuilde lucht die eenmaal aanwezig is hangen en er komt vanwege zoekende automobilisten naar een parkeerplaats ook veel fijnstof vrij. De fijnstof reductiesystemen geplaatst in de ventilatieschachten zorgen voor schonere lucht binnen en buiten de parkeergarage, de lucht wordt zo zuiver mogelijk binnengehaald en zo zuiver mogelijk weer uitgestoten naar buiten toe. StaticAir reduceert fijnstof volgens het principe van positieve ionisatie. Hierdoor worden de positief geladen stofdeeltjes aangetrokken door het systeem. Het systeem is een mooi breed inzetbaar Nederlands product dat extreem duurzaam is omdat het slechts 18 watt verbruikt!