StaticAir stond op 19 & 20 maart voor de eerste keer op de Dutch Poultry beurs in Hardenberg. De discussie over volksgezondheid en fijnstof is een actueel thema in de pluimveesector. De veehouderij draagt op lokaal niveau bij aan een verhoogde concentratie fijnstof. Pluimveehouders krijgen te maken met strengere milieueisen en zijn op zoek naar oplossingen om de fijnstof emissie te verlagen. In Hardenberg werd de PMX Agri gepresenteerd, het fijnstof reductie systeem voor de agrarische sector.

StaticAir neemt met de PMX Agri deel aan het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij (het PEV), onderdeel van het Poultry Expertise Centrum. Het PEV test in samenwerking met veehouders, Wageningen Livestock Research en Aeres onderwijsgroep haalbare en betaalbare technieken om fijnstof te reduceren.

De PMX Agri is ontworpen om toe te passen binnen in de stalomgeving. De PMX Agri reinigt de lucht op dierniveau door middel van positieve ionisatie. De fijnstof deeltjes worden efficiƫnt afgevangen, dichtbij de bron. Het effect is tweeledig. Naast een lagere emissie naar de buitenomgeving, ademen de veehouder en de dieren zelf een merkbaar schonere lucht in. Er waren veel positieve reacties vanuit de pluimvee sector en de bezoekers van de beurs. Wij zijn erg blij met alle bezoekers en reacties, onze dank hiervoor.

Was u niet in de gelegenheid om deze beurs te bezoeken maar wilt u toch meer informatie over de PMX Agri of andere producten van StaticAir?

Neem dan gerust contact op met StaticAir door te mailen naar [email protected] of telefonisch via 0345-745920.