OFN is per 1 mei 2019 de officiële partner en distributeur van StaticAir in de Nederlandse infra markt. Met de ondertekening van een overeenkomst spreken beide partijen uit Geldermalsen de intentie uit te werken aan een fijnstof vrije woon- en leefomgeving.

OFN directeur David Baars kijkt uit naar de verdere samenwerking. “OFN richt zich op innovatie voor onderweg. We hebben zin in de wereld van morgen, waarin de producten slimmer, diensten efficiënter zijn en de impact op de wereld lager is. Hier dragen we samen met opdrachtgevers en partners actief aan bij. We realiseren dit door continu innovatieve en duurzame producten en diensten van hoge kwaliteit te ontwikkelen of aan ons te verbinden. De fijnstof reductiesystemen van StaticAir zijn hier een uitstekend voorbeeld van! Wij zijn dan ook trots dat wij StaticAir mogen vertegenwoordigen”, aldus David Baars.

Piet-Hein Bruinsma, directeur van StaticAir, kijkt uit naar de toekomst. “De ambities en visie van OFN passen bij die van StaticAir. Met hun ervaring, activiteiten en blik op de wereld van morgen is OFN de uitgelezen partner om samen te werken aan een fijnstof vrije leefomgeving. Daarnaast zijn we praktisch buren. Dit zorgt voor korte lijnen en een efficiënte samenwerking.”

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de hoeveelheid fijnstof in de buitenruimte negatieve gevolgen heeft voor gezondheid van mensen. De fijnstof reductiesystemen van StaticAir zorgen voor een reductie tot 70% in de infrastructuur. In toenemende mate kiezen overheden voor het toepassen van de systemen. Zo wordt momenteel gewerkt aan de implementatie van een 66-tal fijnstof reductiesystemen (de FDRS) voor de Victorie Boogiewoogie Tunnel (Rotterdamsebaan) in Den Haag.