StaticAir innovatie

Fijnstof reductie dankzij aantrekking

De unieke technologie die StaticAir gebruikt is gebaseerd op patenten die zijn ontwikkeld door de twee wetenschappers Dr. Ing. Jan Marijnissen and Dr. Ing. Rein André Roos uit Nederland. Zij onderkenden in een vroeg stadium dat filtering geen oplossing is. De werking van een filter neemt snel af, filters moeten worden vervangen en zijn, zeker op lange termijn, kostbaar. De technologie die StaticAir gebruikt, ‘aantrekking’,  is zeer energiezuinig en zeer effectief.

Info aanvragen

‘Aantrekking’ is efficiënter dan filtering

Bij het indelen van fijnstof in soorten wordt er onderscheid gemaakt in grootte van de deeltjes. De eenheid is PM, wat staat voor Particulate Matter.

PM10Deeltjes met een diameter kleiner dan 10 micrometer
PM2,5 Deeltjes met een diameter kleiner dan 2,5 micrometer
PM0,1 Deeltjes kleiner dan 0,1 micrometer (ultra-fijnstof)

De innovatie van StaticAir reduceert alle soorten en maten van fijnstof zonder gebruik te maken van een filter, zonder de nadelen van een filter.

Info aanvragen

Het StaticAir patent is uniek en universeel toepasbaar

De techniek waar StaticAir patent op heeft is op grote en kleine schaal toe te passen. In de openbare ruimte, de veehouderij, op (industriële) werkplekken. StaticAir heeft vier innovatieve fijnstof reductiesystemen.

Pamares –  geschikt voor in de openbare ruimte

PMX – geschikt voor in de agrarische sector en industrie

Findures – geschikt voor de infra en industrie

FDRS – geschikt voor de infra en industrie

De StaticAir producten worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Voor bijzondere toepassingen en maatwerk hebben wij alle techniek in huis.

Info aanvragen

StaticAir Pamares

Fijnstof reductie voor de openbare ruimte

De StaticAir Pamares is ontwikkeld voor toepassing met (bestaande) straatverlichting. De StaticAir Pamares wordt als een manchet om de lichtmast geplaatst. De spanning die de Pamares nodig heeft, slechts 18 Watt, wordt afgenomen van de bestaande verlichting en maakt toepassing en implementatie uiterst efficiënt.

De eerste proeven die zijn uitgevoerd met de prototypes van de StaticAir Pamares bleken zo overtuigend en veelbelovend dat we de beproefde techniek in samenwerking met Spark Design visueel aantrekkelijk hebben gemaakt voor toepassing in de openbare ruimte.

Meer informatie over de StaticAir Pamares vindt u hier.

Info aanvragen
staticair-pamares-op-zwart
1
Ontwikkeld voor gebruik met (bestaande) straatverlichting.
2
Energieverbruik < 18 Watt
3
Blijvend efficiënt. Lage operationele kosten. Smart City Ready. Optie tot aansluiting op Telemetrie systeem

StaticAir Findures

Fijnstof reductie voor de werkruimte

De StaticAir Findures is ontwikkeld op dezelfde patenten als de StaticAir Pamares en doet zijn werk onopgemerkt bij slechts 18 Watt stroomverbruik. De StaticAir Findures is ontwikkeld voor fijnstof reductie in (industriële) werkruimten. In alle mogelijke situaties waar producten worden geproduceerd of geassembleerd, staal wordt verwerkt, dieren worden gefokt, logistieke processen worden uitgevoerd, fossiele brandstoffen worden verbrand, auto’s worden geparkeerd is dit product universeel toepasbaar.

Meer informatie over de StaticAir Findures vindt u hier.

Info aanvragen

StaticAir innovatie

Onze investering in een betere toekomst

Een betere toekomst komt voort uit innovatie. De unieke StaticAir patenten hebben zich in diverse proefopstellingen en prototypes bewezen. Wij zijn houder van het simpelste en meest gedegen patent om fijnstof te reduceren. Een laag stroomverbruik, geen bewegende delen. Pas toen de testrapporten onder verschillende omstandigheden onomstotelijk en consequent bewijs leverden hebben we onze focus verlegd naar het ontwikkelen van een attractief product design. De StaticAir Pamares past in de openbare ruimte. De StaticAir Findures is een modulair product voor fijnstof reductie. Innovatie zorgt voor een betere wereld met schonere lucht.

Info aanvragen
staticair-wereld-animatie-01
staticair-wereld-animatie-02
staticair-wereld-animatie-03